top of page

Zoektocht naar super dikke wol

Toen ik een paar weken geleden met mijn zus naar Noorwegen en Zweden was, kwamen we in een alleraardigst wolwinkeltje terecht. Mijn oog viel gelijk op de 'Chunky Wool'. Ik zag mezelf al een mooie dikke deken ervan breien 😃

Omdat we met het vliegtuig waren, kon ik niet al te veel bolletjes meenemen. Uiteindelijk maar 3 bollen meegenomen.

Eenmaal thuis heb ik eerst zelf dikke rondbreinaalden gemaakt met een hip roze 'koord' ertussen. En toen kon ik aan de slag. Het is zó leuk om te doen, het is niet zwaar, en het schiet lekker op. De deken was in no-time klaar. Ik wil nog meer! Maar waar vind ik super dikke wol? Die ook nog betaalbaar is...

De zoektocht kon beginnen. Op internet vond ik genoeg dure dikke wol, die vaak ook nog uit het buitenland moet komen (dus nog duurder door de verzendkosten).

Nu we op vakantie in Denemarken zijn, ben ik in de buurt wat gaan zoeken naar wolwinkeltjes.

Zo kwam ik in Vejers (vlakbij het strand) het mooie winkeltje Flittig Lise tegen.

Ze verkopen er prachtige wolletjes, maar de super dikke wol helaas niet.

Dus door naar Blåvand, daar zit Ho Strik. Aan de buitenkant zie je het niet gelijk, de winkel bevindt zich in het middengedeelte. Het is een erg leuke wolwinkel met een enorm behulpzame eigenaresse, die me graag wilde helpen en ook uitstekend Engels sprak.

Er was (bijna) geen nee te koop. De mooiste wolletjes, en voorbeelden waren er aanwezig, maar ook hier geen super dikke wol gevonden. De eigenaresse verwees me door naar een winkeltje een plaatsje verderop, compleet met een uitleg van de te rijden route. De winkel zou goed te herkennen zijn door een omgebreide lantaarnpaal voor de winkel.

Op naar Oksbøl dus! Naar de winkel: Evas Kreative Værksted (helaas geen website-linkje).

Door de uitleg van de aardige mevrouw uit Blåvand lukte het me om zonder te verdwalen deze winkel te vinden. Het herkenningspunt was duidelijk aanwezig, hier was overduidelijk aan 'Yarn-bombing' gedaan 😃

Het winkeltje was (prop)vol met allerlei mooie wolletjes, en achterin de winkel nog meer handwerkspulletjes.Toen ik naar de super dikke wol vroeg, haalde ze enthousiast nog meer wol van achteren. En jaaaa, daar was dikke wol. Niet zo dik als mijn super dikke wolletje, maar hier kan ik misschien wel een rand om de deken mee haken...

Tot zover mijn zoektocht naar de super dikke wol in Denemarken. Ik zoek nog even door, en als ik de dikke wol gevonden heb, dan lees je het in een van mijn volgende blogs.

Ik zit er aan te denken om deze megarondbreinaalden ook op de website te zetten, zodat anderen ook zo heerlijk met dikke wol aan de slag kunnen 😃

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page